Мария Василева Цигуларят-виртуоз Васко Василев изнесе невероятен концерт, посветен на 24

...
Мария Василева Цигуларят-виртуоз Васко Василев изнесе невероятен концерт, посветен на 24
Коментари Харесай

Виртуозът Васко Василев предизвика фурор с криво Садовско хоро на върха на Айфеловата кула

Мария Василева

 

Цигуларят-виртуоз Васко Василев изнесе необикновен концерт, отдаден на 24 май, на върха на Айфеловата кула- в емблематичната за Париж зала „ Густав Ефел “.

Той бе дружно четирима от своите сътрудници от Кралската опера „ Ковънт Гардън ” - всички от разнообразни националности.

Французойка, японка, австрийка, англичанин и българин се срещнаха под звездите на Париж, с цел да отбележат дружно отминалия 24 май. 

Това са  Флоранс Гарел /цигулка/,  Каору Ямада /цигулка/, Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/. 

 

В програмата на концерта, наред с творби на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен-Санс, " се промъкна " и българското “криво хоро ”, което предизвика истински възторг измежду елитната аудитория. 

Васко Василев дойде за концерта в Париж непосредствено от от Япония, където имаше участия. 

 

Концертната зала, която се намира на първия етаж на Айфеловата кула, е бутикова, с към 200 места и дава извънредно красива панорама към града.

Зрителите изживяха двойно наслаждение, тъй като участваха на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най-високо равнище и светлинно шоу, защото обичайно Айфеловата кула свети за няколко минути на всеки кръговиден час, а това придава спомагателна феерия.


„ Айфеловата кула е знак на Франция и Париж и аз съм доста щастлива, че точно там за повторно ще честваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световноизвестния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев ”, споделя Десислава Бинева, шеф на Българския културен институт в Париж,по чиято самодейност се състоя концертът.

„ Има нещо извънредно прелестно и алегорично в това музиканти от пет националности да честват дружно на сцената нашия български, най-светъл, празник ”, добави Бинева.

 

С концерта на Айфеловата кула се отбелязва и навършването на 20 години от основаването на Българския културен институт в Париж.

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР